Titel

Planlæg dit besøg

Du finder Randers Kunstmuseum midt i byen, midt i trafikken, midt i regionen. På alle måder en naturlig del af et besøg i byen, der ligger lige på vejen til så meget. Samlingen af dansk kunst fra 1800 til i dag binder fortid og nutid sammen med masser af rum til fordybelse. De aktuelle særudstillinger udfordrer og provokerer gerne.

Atmosfæren på Randers Kunstmuseum er nemlig mere til livlig diskussion end andægtig tavshed. Og derfor finder du også masser af aktiviteter, events og tilbud, der inviterer børn og voksne møde kunsten. Helst på måder du ikke lige regnede med. Vi glæder os til at tage imod dig.

Åbningstider

Mandag lukket
Tirsdag-søndag
kl. 10 til 16  

Lukkedage: 
24. – 26. dec,
31. dec – 1. jan
1. maj 
5. juni

Entré

Entré til særudstilling:
Voksne 50 kr.
Grupper (over 10 pers.) 40 kr.
Der er fri entré til børn og unge under 18 år

Fri entré til museet egen samling af dansk kunst 1800 til i dag

Som gæst er din sikkerhed helt afgørende og vi følger derfor sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger. Vi har indført en række tiltag, der gør et besøg på Randers Kunstmuseum sikkert og forsvarligt. Hjælp os med at hjælpe hinanden. Se de seneste retningslinjer i forbindelse med Covid-19 nedenfor. OBS! Ændringer kan forekomme.

Information inden dit besøg

Coronapas
Et besøg på Randers Kunstmuseum kræver, at du kan fremvise et gyldigt coronapas. 

Alle personer på 15 år eller derover* skal kunne dokumentere enten:

  1. En negativ covid-19 test foretaget maks. 72 timer før ankomst til museet. Testen kan både være foretaget som en PCR-test eller en antigentest.
  2. En positiv covid-19-test, der er mindst 14 dage og højst 12 uger gammel.
  3. Et gennemført vaccinationsforløb mod coronavirus/covid-19. Et vaccinationsforløb anses for gennemført 14 dage efter den afsluttende dosis.

*Undtaget for kravet om at vise coronapas er personer, der af enten medicinske årsager eller som følge af en fysisk eller psykisk funktionsnedsættelse, ikke bør få foretaget en covid-19-test.

Dokumentation kan fremvises i både papirformat og elektronisk. Borgere der er fritaget for digital post og ikke har en smartphone eller et NemId, kan få tilsendt et fysisk coronapas eller få printet et følgende steder. (link til steder*)

Ved fremvisning af coronapas skal du samtidig kunne fremvise dokumentation på ID i form af pas, kørekort, sundhedskort eller andet offentligt udstedt identitetskort.

Mundbind
Du skal bære mundbind eller visir når du færdes på museet, undtaget er situationer, hvor du sidder ned eksempelvis i forbindelse med en omvisning. Mundbind eller visir skal benyttes af alle over 12 år.

Vi uddeler mundbind gratis til de gæster, der måtte have glemt at medbringe dette.

Dit besøg
Randers Kunstmuseums udstillingsareal er stort, men vores erfaring siger, at der er punkter, hvor publikum i særlig grad samles. Vi har derfor valgt at der max. må være 100 personer på museet i samme tidsrum og kun 40 personer i særudstillingen.

Det er museets vurdering, at der ikke er behov for at indføre tidsbestilling, da dette antal kun optræder i spidsbelastede situationer. Vi opfordrer dog alle grupper og skoler til at melde deres ankomst forud.

I alle udstillingssale er der oplysninger om, hvor mange personer, der må være i rummet ad gangen. Hold øje med antallet af personer i de enkelte sale, og gå ikke videre, før der er plads.

Vi har ensrettet særudstillingen, så læg venligst mærke til afmærkningerne på gulvet.

Særligt til grupper og skoleklasser
Vi opfodrer grupper og skoleklasser til at melde deres ankomst inden et besøg på Randers Kunstmuseum. Vi håber på Jeres forståelse, hvis der skulle forekomme ventetid. Særligt ved ankomst håber vi, at I vil hjælpe os med at sikre der ikke opstår flaskehalse ved fremvisning af coronapas, i forhallen eller omkring enkelte værker.

Oplever I som gruppe eller skoleklasse at komme til et rum, hvor der maks må opholde sig 10 personer, allerede er 3 personer, beder vil Jer vente til rummet er tomt før I går ind.

Skoleklasser, der som led i undervisningen deltager i læringsaktiviteter på museet er undtaget fra det generelle forsamlingsbud samt fremvisning af coronapas. Når I ankommer til kunstmuseet bedes læreren henvende sig i receptionen, og der lukkes derefter kun 10 elever ind ad gangen.

Særligt til elever på billedskolen
Alle hold på billedskolen starter op igen fra onsdag 28. april, men med den ændring, at forældre ikke må i billedskolen hverken før, under eller efter undervisning. Elever over 12 skal bære mundbind eller visir, når man ikke sidder ned. Er der særlige forhold vi skal tage hensyn til, kontakt os meget gerne på billedskole@randerskunstmuseum.dk.

Skoleklasser, der som led i undervisningen deltager i læringsaktiviteter på museet er undtaget fra det generelle forsamlingsbud.

Billetter
Randers Kunstmuseums udstillingsareal er stort, men vores erfaring siger, at der er punkter, hvor publikum i særlig grad samles. Vi har derfor valgt at der max. må være 100 personer på museet i samme tidsrum og kun 50 personer i særudstillingen. Det er museets vurdering, at der ikke er behov for at indføre tidsbestilling, da dette antal kun optræder i spidsbelastede situationer. Vi opfodrer grupper og skoleklasser til at melde deres ankomst inden et besøg på Randers Kunstmuseum. Vi håber på jeres forståelse, hvis der skulle forekomme ventetid. 

Der kan købes billet til særudstillingen i museets Information og billetsalg. Der er opsat afskærmning ved skranken.

Der kan købes årskort online. Årskort scannes i Forhallen ved ankomst på museet.

Afstand
Vi tæller alle gæster og sikrer, at der aldrig er for mange mennesker på museet på én gang, og vi har opsat afstandsmarkeringer ved samlingspunkter, hvor der kan opstå kø.

Vi sørger hele tiden for, at der ikke samles for mange på ét sted:

I alle udstillingssale er der oplysninger om, hvor mange personer, der må være i rummet ad gangen. Hold øje med antallet af personer i de enkelte sale, og gå ikke videre, før der er plads.

Museets vagter går ture mellem udstillingssalene og sikrer, at alle hjælper med at overholde retningslinjerne.

Hygiejne
Der er håndsprit til rådighed og mulighed for jævnlig og grundig håndvask på museets toiletter og ved kontaktpunkter.

Vi har for at undgå unødvendige kontaktpunkter valgt at afspærre museets touchskærme og øvrige digitale portaler. Vi arbejder på at lancere digital formidling der kan tilgås via egen mobil.

Rengøring
Vi gør ekstra meget rent på Randers Kunstmuseum i denne tid. Kontaktpunkter, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengøres flere gange i løbet af dagen.

Garderobe
Garderoben er midlertidigt minimeret. Vi opfordrer gæster til så vidt muligt ikke at bruge garderoben og beholde overtøj på eller bære det over armen.

Kontakt
Vi bestræber os på at minimere tæt kontakt mellem alle på museet. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under besøget på Randers Kunstmuseum, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere, men husk at holde afstand.

Til dig
Som gæst på Randers Kunstmuseum beder vi dig følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger:

Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer

Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit

Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter 

Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere

Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre)

Undgå håndtryk og kram

Bed andre tage hensyn

Læs mere om coronavirus på coronasmitte.dk.

Handicapforhold
Hele museet er tilgængelig med kørestol. Der er mulighed for at låne manuel kørestol på museet. Den eneste undtagelse er Tróndur Paturssons installation “Kosmisk Rum”.

Førerhunde må gerne medbringes.

Handicaptoiletter forefindes i Kulturhusets underetage.

Ledsager til kørestolsbruger har gratis adgang til museets særudstillinger.

Børn
Barnevogn må medtages i den faste samling og efter skøn i særudstillinger.

Der er mulighed for at låne en klapvogn, hvor sædet kan lægges ned.

For madpakker henviser vi til frokostbordene i Kulturhusets underetage.

Der er desværre ikke puslebord til babyer på kunstmuseets toiletter, men dette kan findes i kulturhusets underetage.

Fotografering
Det er tilladt at fotografere på Randers Kunstmuseum, men uden brug af blitz, stativ og selfiestang.

Tilmeld dig venneklub

Bliv medlem af Randers Kunstmuseums Venneklub og få en masse unikke oplevelser