Læs om Randers Kunstmuseums åbningstider, entré og praktiske informationer

Planlæg dit besøg

Du finder Randers Kunstmuseum midt i byen, midt i trafikken, midt i regionen. På alle måder en naturlig del af et besøg i byen, der ligger lige på vejen til så meget. Samlingen af dansk kunst fra 1800 til i dag binder fortid og nutid sammen med masser af rum til fordybelse. De aktuelle særudstillinger udfordrer og provokerer gerne.

Atmosfæren på Randers Kunstmuseum er nemlig mere til livlig diskussion end andægtig tavshed. Og derfor finder du også masser af aktiviteter, events og tilbud, der inviterer børn og voksne møde kunsten. Helst på måder du ikke lige regnede med. Vi glæder os til at tage imod dig.

NB Randers Kunstmuseum holder ekstraordinært lukket fra den 8. august til og med den 11. august 2023 pga. opbygning af ny udstilling.

Vi forbereder en ny udstilling og er desværre nødt til ekstraordinært at holde museet lukket i perioden 8. august til og med den 11. august 2023. Vi beklager ulejligheden. Normalt er der altid adgang til samlingen under opbygningen af nye særudstillinger, men den omfattende renovering af Kulturhuset stiller øgede krav til vagtbemanding, hvorfor beslutningen er blevet truffet. Lørdag den 12. august kl. 11 er der fernisering på udstillingen Randers Rebeller. Her er alle velkomne! Der er fri entré til ferniseringen. 

Bemærk
Fra januar 2023 bliver det ikoniske kulturhus i Randers pakket helt ind i stilladser. Det sker på grund af en større renovering af bygningen, der omfatter taget, hovedindgangen, hovedtrappen, gården, toiletterne og elevatoren. Både biblioteket og museerne holder åbent som sædvanlig i hele ombygningsperioden, og Kulturhuscaféen er åben for take away. Den nuværende indgang fra Stemannsgade er lukket fra d. 2. januar 2023, og der bliver etableret en midlertidig indgang fra Jens Otto Krags plads til Hovedbiblioteket, hvorfra man kan benytte trapperne i biblioteksrummet til at besøge Randers Kunstmuseum.

Desværre er kunstmuseet på anden sal og Museum Østjylland på første sal ikke tilgængeligt for kørestolsbrugere, barnevogne eller gangbesværede, da elevatoren er lukket ned. Det beklager vi selvfølgelig meget. Renoveringen afsluttes 2. december 2023, men vi forventer at elevatoren er oppe at køre igen i oktober. Helt ekstraordinært vil der dog være adgang til forhallen og elevatoren i forbindelse med Randers Festuge i uge 33.  

Åbningstider

Mandag lukket
Tirsdag-søndag
kl. 10 til 16

Lukkedage
24. december – 26. december
31. december – 1. januar
1. maj
5. juni

Pinsen 2022
Lørdag den 4. juni: kl. 10-16 Mandag den 6. juni: kl. 10-16 BEMÆRK at museet er lukket Grundlovsdag/pinsedag søndag den 5. juni.

Entré

Fri entré til museets egen samling af dansk kunst fra 1800 til i dag

Entré til særudstilling
Voksne 50 kr.
Grupper (over 10 pers.) 40 kr.
Der er fri entré til børn og unge under 18 år

Handicapforhold
Desværre er kunstmuseet ikke tilgængeligt for kørestole, barnevogne og gangbesværede i foråret 2023 pga. renovering. Til juni er hele museet igen er tilgængeligt med kørestol. Der er mulighed for at låne manuel kørestol på museet. Den eneste undtagelse er Tróndur Paturssons installation “Kosmisk Rum”.

Førerhunde må gerne medbringes.

Handicaptoiletter forefindes i Kulturhusets underetage.

Ledsager til kørestolsbruger har gratis adgang til museets særudstillinger.

Børn
Barnevogn må medtages i den faste samling og efter skøn i særudstillinger.

Der er mulighed for at låne en klapvogn, hvor sædet kan lægges ned.

For madpakker henviser vi til frokostbordene i Kulturhusets underetage.

Der er desværre ikke puslebord til babyer på kunstmuseets toiletter, men dette kan findes i kulturhusets underetage.

Fotografering
Det er tilladt at fotografere på Randers Kunstmuseum, men uden brug af blitz, stativ og selfiestang.

Randers Kunstmuseum
Randers Kunstmuseum ligger på anden sal i byens kulturhus med rå betonfacader, der arkitektonisk er blevet beskrevet som modernistisk brutalisme. Randers Kulturhus er tegnet af den danske arkitekt Flemming Lassen og spejler byen i form og funktion. Rå, intens og in-your-face mener mange. Bygningen stod færdig i 1969 og er i lidt af et kultursammenstød bygget sammen med den oprindelige Tekniske Skole i Randers. Museet deler de fysiske rammer med de to andre kulturinstitutioner.

Selve kulturhuset kan minde om sin franske fætter, Centre Pompidou i Paris. Og også i Randers ligger museet midt i bygningen, midt i byen, midt i trafikken, midt i regionen. På alle måder tilgængeligt. Uden distance, uden barrierer, men ikke uden urban provokation. På den måde adskiller Randers Kunstmuseum sig markant fra den klassiske forventning til kunstmuseer. Ingen nobel og æterisk distance til verden. Ingen malerisk park. Som byen med stolthed siger: Det er ikke den slags museum.

Tilmeld dig venneklub

Bliv medlem af Randers Kunstmuseums Venneklub og få en masse unikke oplevelser