Læs om Randers Kunstmuseums åbningstider, entré og praktiske informationer

Planlæg dit besøg

Du finder Randers Kunstmuseum midt i byen, midt i trafikken, midt i regionen. På alle måder en naturlig del af et besøg i byen, der ligger lige på vejen til så meget. Samlingen af dansk kunst fra 1800 til i dag binder fortid og nutid sammen med masser af rum til fordybelse. De aktuelle særudstillinger udfordrer og provokerer gerne.

Atmosfæren på Randers Kunstmuseum er nemlig mere til livlig diskussion end andægtig tavshed. Og derfor finder du også masser af aktiviteter, events og tilbud, der inviterer børn og voksne møde kunsten. Helst på måder du ikke lige regnede med. Vi glæder os til at tage imod dig.

Bemærk
Fra januar 2023 bliver det ikoniske kulturhus i Randers pakket helt ind i stilladser. Det sker på grund af en større renovering af bygningen, der omfatter taget, hovedindgangen, hovedtrappen, gården, toiletterne og elevatoren. Både biblioteket og museerne holder åbent som sædvanlig i hele ombygningsperioden, og Kulturhuscaféen er åben for take away. Den nuværende indgang fra Stemannsgade er lukket fra d. 2. januar 2023, og der bliver etableret en midlertidig indgang fra Jens Otto Krags plads til Hovedbiblioteket, hvorfra man kan benytte trapperne i biblioteksrummet til at besøge Randers Kunstmuseum.

Desværre er kunstmuseet på anden sal og Museum Østjylland på første sal ikke tilgængeligt for kørestolsbrugere, barnevogne eller gangbesværede i vinteren og foråret 2023, da elevatoren er lukket ned.
Det beklager vi selvfølgelig meget. 

 

Åbningstider

Mandag lukket
Tirsdag-søndag
kl. 10 til 16

Lukkedage
24. december – 26. december
31. december – 1. januar
1. maj
5. juni

Pinsen 2022
Lørdag den 4. juni: kl. 10-16 Mandag den 6. juni: kl. 10-16 BEMÆRK at museet er lukket Grundlovsdag/pinsedag søndag den 5. juni.

Entré

Fri entré til museets egen samling af dansk kunst fra 1800 til i dag

Entré til særudstilling
Voksne 50 kr.
Grupper (over 10 pers.) 40 kr.
Der er fri entré til børn og unge under 18 år

Som gæst er din sikkerhed helt afgørende og vi følger derfor sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger. Vi har indført en række tiltag, der gør et besøg på Randers Kunstmuseum sikkert og forsvarligt. Hjælp os med at hjælpe hinanden. Vi følger til en hver tid de gældende vejledninger fra sundhedsmyndighederne.

Dit besøg
Randers Kunstmuseums udstillingsareal er stort, men vores erfaring siger, at der er punkter, hvor publikum i særlig grad samles. Husk derfor at holde afstand og vise hensyn.

Særligt til grupper og skoleklasser
Vi opfordrer større grupper til at melde deres ankomst på forhånd. Ved ankomst håber vi, at I vil hjælpe os med at sikre der ikke opstår flaskehalse i forhallen eller omkring enkelte værker.

Billetter
Der kan købes billet til særudstillingen i museets Information og billetsalg. Der er opsat afskærmning ved skranken.

Der kan købes årskort online. Årskort scannes ved ankomst til museet.

Afstand
Vi sørger hele tiden for, at der ikke samles for mange på ét sted.

Hygiejne
Der er håndsprit til rådighed og mulighed for jævnlig og grundig håndvask på museets toiletter og ved kontaktpunkter.

Rengøring
Vi gør ekstra meget rent på Randers Kunstmuseum i denne tid. Kontaktpunkter, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengøres flere gange i løbet af dagen.

Kontakt
Vi bestræber os på at minimere tæt kontakt mellem alle på museet. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under besøget på Randers Kunstmuseum, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere, men husk at holde afstand.

Til dig
Som gæst på Randers Kunstmuseum beder vi dig følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger:

Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer

Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit

Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter 

Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere

Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre)

Bed andre tage hensyn

Læs mere om coronavirus på coronasmitte.dk.

Handicapforhold
Hele museet er tilgængelig med kørestol. Der er mulighed for at låne manuel kørestol på museet. Den eneste undtagelse er Tróndur Paturssons installation “Kosmisk Rum”.

Førerhunde må gerne medbringes.

Handicaptoiletter forefindes i Kulturhusets underetage.

Ledsager til kørestolsbruger har gratis adgang til museets særudstillinger.

Børn
Barnevogn må medtages i den faste samling og efter skøn i særudstillinger.

Der er mulighed for at låne en klapvogn, hvor sædet kan lægges ned.

For madpakker henviser vi til frokostbordene i Kulturhusets underetage.

Der er desværre ikke puslebord til babyer på kunstmuseets toiletter, men dette kan findes i kulturhusets underetage.

Fotografering
Det er tilladt at fotografere på Randers Kunstmuseum, men uden brug af blitz, stativ og selfiestang.

Randers Kunstmuseum
Randers Kunstmuseum ligger på anden sal i byens kulturhus med rå betonfacader, der arkitektonisk er blevet beskrevet som modernistisk brutalisme. Randers Kulturhus er tegnet af den danske arkitekt Flemming Lassen og spejler byen i form og funktion. Rå, intens og in-your-face mener mange. Bygningen stod færdig i 1969 og er i lidt af et kultursammenstød bygget sammen med den oprindelige Tekniske Skole i Randers. Museet deler de fysiske rammer med de to andre kulturinstitutioner.

Selve kulturhuset kan minde om sin franske fætter, Centre Pompidou i Paris. Og også i Randers ligger museet midt i bygningen, midt i byen, midt i trafikken, midt i regionen. På alle måder tilgængeligt. Uden distance, uden barrierer, men ikke uden urban provokation. På den måde adskiller Randers Kunstmuseum sig markant fra den klassiske forventning til kunstmuseer. Ingen nobel og æterisk distance til verden. Ingen malerisk park. Som byen med stolthed siger: Det er ikke den slags museum.

Tilmeld dig venneklub

Bliv medlem af Randers Kunstmuseums Venneklub og få en masse unikke oplevelser