Vi søger nye studerende til KUNSTLab

Vi søger lige nu studerende til vores tværkunstneriske grundforløb for unge mellem 15 og 25 år med start den 27. august 2023.

Vores praktikant, fra museologi på AU, Petrea har været på besøg ved vores tværkunstneriske grundforløb KUNSTLab. Her er et udsnit af hendes oplevelse:

Jeg trådte ind i et ekstremt velkomment rum. Overalt i lokalet var der fyldt med kunst i alle mulige afstøbninger, som var forskellige steder i tilblivelsesprocessen. Her fik jeg hurtigt en fornemmelse af, at her er der plads til lige den, du er – et safe space.

De studerende var enormt åbne over for mig, et helt nyt menneske, som hverken kendte deres navne eller vidste, hvad de arbejder med. De åbnede deres arme og fortalte straks og ivrigt om, hvordan det er at være en del af KUNSTLab.

”Der er rum til, vi selv kan udforske.”

”Folk deler hinandens interesser”

”Vi er glade for hinanden, og vi kan mærke, når der er nogen, som mangler.”

”Lærerne tager det, vi laver seriøst, de vil gerne se, hvad vi har af ideer og se os udfolde det.”

”Vi kan være et sted, hvor niveauet er lidt højere”.

Selvom der under mit besøg var lidt mandefald, fornemmede jeg en samhørighed blandt de studerende. De stemte alle i med deres egne kommentarer og uddybninger. Det var helt tydeligt, at selvom de var og er meget forskellige mennesker, at så har de et helt unikt fællesskab gennem deres kunst.

De gav selv udtryk for, at de var en flok diverse mennesker, men at de gennem deres udfoldelse af kunst, ikke blot får venner, som støtter op om det, de foretager sig. – De opbygger også et netværk, de kan trække på både gennem hinanden, deres undervisere og det miljø, de befinder sig i.

Selv siger de, at de langt hen af vejen har frie tøjler, men samtidigt har de nogen undervisere, som forventer noget af dem. Dette ligger bl.a. i KUNSTLabforløbets deadlines og overordnede rammer. Studerende ved KUNSTLab afslutter foråret med selvstændige projekter med vejledning fra museets huskunstnere, ligeledes er der en afsluttende udstilling, som åbner d. 11. maj kl.17-20 i Kirkegade 2, 8900 Randers C.

Lyder det som noget DU gerne vil være en del af?

Så søger vi lige nu nye studerende til vores tværkunstneriske grundforløb for unge mellem 15 og 25 år med start den 27. august 2023.

Forløbet er er tilrettelagt med skiftende professionelle billedkunstnere og forfattere, der alle arbejder målrettet på at give deltagerne deres egen kunstneriske stemme. KUNSTLab er udviklet af Randers Kunstmuseum, og er muliggjort med støtte fra Randers Kommune, Randers Bibliotek og Statens Kunstfond.

De unge mødes to aftener om ugen og arbejder også flere weekender i løbet af året

For at komme i betragtning skal du indsende eksempler på dit arbejde til billedskole@randerskunstmuseum.dk og tilmelde dig optagelsesprøven senest d. 22. maj. Fysisk materiale kan indleveres i museets åbningstid senest d. 21. maj.

FAKTABOKS

Infomøde / 4. maj kl. 17                    
Her er der mulighed for at få svar på spørgsmål om forløbet og møde de nuværende deltagere og undervisere.

Forårsudstilling / 11.-15. maj
Kirkegade 2, 8900 Randers C
Fernisering torsdag d. 11. maj kl. 17-20
Udstillingen er åben:
Fredag d. 12. maj kl. 15-18,
Lørdag d. 13. og søndag d. 14. maj kl. 12-16 og
Mandag d. 15. maj kl. 15-18

Optagelsesprøve / 29. og 30. maj
Der er plads til max 12 studerende
Du skal være mellem 15 og 25 år
– du kan deltage i op til 3 år.

KUNSTLab er støttet af Statens Kunstfond, Randers Kommune og Østjysk Vækstbånd.

Du er måske også interesseret i