Avantgardekunsten i Randers 1959-1980

Det ville være en overdrivelse at postulere, at en særlig version af den internationale avantgardekunst tager sin begyndelse i et kolonihavehus i haveforeningen Alfa i den vestlige del af Randers under sommeren 1959. Men der er noget om snakken. Udstillingen Randers Rebeller fortæller historien om de tre kunstnere Sven Dalsgaard, J.V. Martin og Per Neble, der med deres kunstneriske eksperimenter satte deres præg ikke blot på Randers, men også på kunsthistorien.

Læs mere om udstillingen: Randers Rebeller – Randers Kunstmuseum

Udvalgte arrangementer i udstillingen

Torsdag 17. august kl. 15
Torsdagsdialog i Randers Festuge
Randers Kunstmuseum inviterer ind til torsdagsdialog om Randers Rebellerne Sven Dalsgaard, J.V. Martin og Per Neble. I forbindelse med forberedelsen af udstillingen har mange skrevet ind med gode historier. Kom og lyt med eller fortæl din egen historie.

Lørdag 14. oktober kl. 14
Neoavantgarde i provinsen – Foredrag ved Mikkel Bolt, Professor, Københavns Universitet
Med omdrejningspunkt i Sven Dalsgaards og J.V. Martins kunstneriske praksisser vil foredraget præsentere den Randersbaserede neoavantgarde, der i perioden efter Anden Verdenskrig på behørig afstand af såvel det nationale kunstcentrum, København, som de internationale kunstmetropoler, Paris og New York, udviklede en ironisk eksperimenterende og politisk aggressiv æstetik.

Læs mere på www.randerskunstmuseum.dk

Entré 50 kr. Børn og unge under 18 år: Fri entré

Du er måske også interesseret i