Markant donation fra 15. Juni Fonden styrker Randers Kunstmuseums samling

To nye kunstværker af Mie Mørkeberg er takket være stor generøsitet fra 15. Juni Fonden erhvervet til museets samling i maj 2021.

Med støtte fra 15. Juni Fonden har Randers Kunstmuseum maj 2021 erhvervet to malerier af Mie Mørkeberg. Mie Mørkeberg er født i 1980 og uddannet fra det Kgl. Danske Kunstakademi i 2006. Allerede året efter var hun del af udstillingen Fora – Fortællinger fra det uvisse på Randers Kunstmuseum sammen med kunstnere som Kathrine Ærtebjerg og Lærke Lauta m.fl.

Dengang var hovedtemaet kontrasten mellem fantasi og drøm med udgangspunkt i parallelverdener og virkelighedsforskydninger og eventyrlige universer, hvor mennesker er dyr, og dyr mennesker. En række temaer, der går igen i den seneste produktion, herunder de to nyerhvervede værker, hvor det ene Pear Tree, 2021 nu kan ses i museets samlingsophængning.

Styrkelse af museets samling af yngre billedkunstnere 
Det danske kunst- og kulturliv er endelig på den anden side af den omfattende anden nedlukningsperiode, og netop i lyset af den lange vinter-nedlukning har 15. Juni Fonden valgt igen at gøre en særlig indsats for yngre billedkunstnere – fra 25 til 45 år – og kunstmuseerne.Fonden har på den baggrund uddelt op til 150.000 kr. til en række af danske kunstmuseer, der dækker feltet dansk samtidskunst. I alt uddeles 1,9 mio. kr.

En række nye samtidskunstværker er takket være stor generøsitet fra en række fonde og private kommet til museet i 2020 og 2021. Det er med stor glæde vi nu kan præsentere dem for publikum i museets nyophængning af samtidskunst, åben fra 29. maj 2021.

Du er måske også interesseret i