Fotografi og fortælling – Tværfagligt undervisningstilbud til udskolingen

DATO / 21. – 24. september 2021
TID / kl. 9 – 12

Museum Østjylland, Randers Bibliotek og Randers Kunstmuseum inviterer i uge 38 7.-10. klasser i Randers Kommune til at deltage i et fælles undervisningstilbud i forbindelse med Museum Østjyllands udstilling ‘I skyggen’.

Med afsæt i Museum Østjyllands fantastiske fotoudstilling ‘I Skyggen – de første kvindelige fotografer’ inspirerer og gør vi dine elever klogere på fotografiet som kommunikativt medie. I løbet af formiddagen laver eleverne deres eget produkt, som de kan videreudvikle efterfølgende på skolen.

Dagens program:
Museum Østjylland
Udstillingen ‘I Skyggen’ handler om de allerførste kvindelige fotografer, der bogstavelig talt arbejdede i skyggen, nemlig bag kameraet, men også ofte i skyggen af deres mandlige kolleger. Vi går på opdagelse i fotografierne og undersøger, hvordan de første kvindelige fotografer arbejdede iscenesat, dokumenterende, æstetisk og teknisk.

Randers Kunstmuseum
Siden opfindelsen af fotografiet har teknologien flettet sig sammen med kunsten. I dette forløb zoomer vi ind på malerier fra museets samling, hvor vi kan se spor af fotografiet som inspiration til perspektiviske vinkler, skæve beskæringer og udviskede motiver. Vi arbejder med fotografiet som arbejdsredskab og laver vores eget værk som fortolkning af et fotografi fra udstillingen ‘I skyggen’.

Randers Bibliotek
Med afsæt i udvalgte fotografier fra udstillingen ‘I Skyggen’, sætter Randers Bibliotek gang i en kreativ skriveworkshop, hvor elevernes fantasi og forestillingsevne er i fokus. Ved hjælp af forskellige eksperimenter, teknikker og genregreb gives der plads til, at eleverne kan udfolde deres personlige skrivestil i
mødet med de fotografiske forlæg.

Før, under og efter forløbet:
14 dage før besøget sendes uddybende materiale direkte til læreren. Vi giver mulighed for at arbejde med forløbet både før og efter besøget i Kulturhuset.

Det praktiske:
Hvor: Kulturhuset i Randers
Hvornår: Tirsdag til fredag i uge 38, alle dage kl. 9 – 12
Hvor mange: Vi kan tage 3 klasser af gangen per dag (ca. 45 min. forløb på hver institution + små pauser mellem forløbene).

Book her: https://www.place2book.com/da/sw2/sales/66jrr1hola?fbclid=IwAR3JnHz_OZjuDpusUUgYnGNmwF7y7rLeczwBZ-mhfnHYR6v1s7TWyeZA5co

Du er måske også interesseret i