You are currently viewing Torsdagsdialog om Ane Brügger: Uden titel, 1963

Torsdagsdialog om Ane Brügger: Uden titel, 1963

DATO / 11. november 2021
TID / kl. 15-16

Cykelsmed Claus Ørsted og museumsinspektør Julie Margrethe Nyrup sætter fokus på et nyt værk i museets samling. Dagens værk er Ane Brügger: Uden titel, 1963. Batik på lærred, monteret på lærred, 81 x 306 cm. Værket blev i foråret foræret til museet som en donation fra Ib Zahll-Larsen.

Denne torsdag vikarierer museumsinspektør Julie Margrethe Nyrup for museumsdirektør Lise Jeppesen, der som regel agerer kunsthistorikeren overfor cykelsmeden ved torsdagsdialogerne.

Der er fri entré til dialogerne, tilmelding er IKKE påkrævet og alle er velkomne.

Om torsdagsdialogerne
I tre nye torsdagsdialoger sætter cykelsmed Claus Ørsted og museumsdirektør Lise Jeppesen fokus på nyerhvervede værker i museets samling, – fra et stort maleri af maleren Ane Brügger til et skilteværk af Anders Bonnesen og to nye malerier af Mie Mørkeberg. Både Claus og Lise glæder sig meget til at kunne byde såvel gammelkendte som nye torsdagsgæster velkommen tilbage på museet efter covid-19 nedlukningerne! Som altid har Ørsted mulighed for at medbringe artefakter fra cykelsmedens kælder.

Det er 10. år cykelsmeden og kunsthistorikeren inviterer indenfor til utraditionelle torsdagsdialoger om kunst. Claus Ørsted er cykelsmed, kunstsamler og kunstbruger. Han har i årevis været en særdeles central skikkelse i det randrusianske kunstliv med sit alternative udstillingssted Cykelbørsen, ofte med projekter der udfordrer det etablerede! Han holder ikke af fortolkninger af kunst, men meget af historierne bag. Museumsdirektøren Lise Jeppesen derimod holder umådeligt meget af fortolkninger, men mindre om vilde udflugter og tvivlsomme fakta.

Leave a Reply