Sanserne udfordres i landskabet

En udstilling, flere workshops og en række samtalecafeer sætter i august og september måned fokus på de indtryk
som vi alle får, når vi færdes i uderum og landskaber.

En udstilling, flere workshops og en række samtalecafeer sætter i august og september måned fokus på de indtryk som vi alle får, når vi færdes i uderum og landskaber.

Den særegne og forskelligartede natur i Randers Kommune er med kunstprojektet Landscape blevet til en scene for performance og kunst. I Kulturhusets store sal præsenterer 10 kunstnere 10 forskellige vandringer i landskabet som videokunst, der kan udfordre sanserne. Det sker i perioden 8. – 19. august 2022. De deltagende kunstnere fortolker og bygger på hver deres måde bro mellem natur, kunst og kultur. Sidste sommer blev en række nedslag fra vandringerne livestreamet. Nu er denne videodokumentation samlet til et fælles værk, som du kan gå på opdagelse i. lyd, billeder og forskellige oplevelser i naturen venter på, at du skal gå ombord i de mange sanseindtryk. Tre af de deltagende kunstnere inviterer derudover til foredrag og workshops i udstillingsperioden.

Den 14. august viser billedkunstner Pia Græsbøll Ottesen den teknik, som hun anvender, når plantevækster bliver omdannet til fotoværker. Det foregår på Kirketorvet i Randers.Samme dag afholder performance- og lydkunstner Nina Tind en event på pladsen, hvor festugegæsterne på tætteste hold, kan opleve, hvordan hendes helt særlige mikrofon-sko opfanger lyde i byrummet. Performancekunstner Maria Lepistö arbejder også med lyd, når hun indsamler dyrelyde i naturen. Hendes kommunikation med dyrene vil Maria fortælle mere om lørdag den 13. august i Kulturhusets sal.

Kunstprojektet Landscape er en trilogi, hvor første del har fokus på vandringerne i landskabet, Walking Landscapes. Til september i år bliver projektet fulgt op med titlen; Talking Landscapes. Gennem ni forskellige samtalecafeer åbnes der for en samtale om ”det gode liv i den fælles fremtid”. Det et samtalekoncept, hvor rammerne for selve samtalen er planlagt af professionelle kunstnere – på en måde som ikke kan undgå af udvide din horisont. Læs mere om kunstprojektet Landscapes på www.randersbib.dk

Projektet Landscape er skabt af Metropolis – Københavns Internationale Teater, i samarbejde med Randers Kommune, Randers Bibliotek, Randers Teater, Randers Naturcenter og Randers Kunstmuseu

Du er måske også interesseret i