Retningslinjer i forbindelse med COVID-19

Det er afgørende for os, at vores gæster føler sig sikre på Randers Kunstmuseum. Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger og har indført en række tiltag, der gør et besøg på Randers Kunstmuseum sikkert og forsvarligt.

Det seneste tiltag er, at gæster og ansatte på Randers Kunstmuseum skal bære mundbind på museet. Vi vil uddele mundbind gratis til de gæster, der måtte have glemt at medbringe mundbind.

Vi har desuden nedjusteret antallet af gæster pr. sal til 10. Dette tal vil fremgå ved indgangen til hver sal – både i særudstillingen samt museets faste samling.

Arrangementer på Randers Kunstmuseum gennemføres som planlagt, da vi allerede overholder sundhedsstyrelsens retningslinjer for sådanne. Der kan dog forekomme ændringer ift., hvor arrangementerne afholdes i huset. Omvisninger, arrangementer og andet, hvor folk opholder sig eller færdes i grupper, må nu kun afholdes for max 10 personer. Undtaget er forsamlinger, hvor publikum sidder ned.

Skoleklasser, der som led i undervisningen deltager i læringsaktiviteter på museet er undtaget fra det generelle forsamlingsbud.

Billetter
Randers Kunstmuseums udstillingsareal er stort, men vores erfaring siger, at der er punkter, hvor publikum i særlig grad samles. Vi har derfor valgt at der max. må være 100 personer på museet i samme tidsrum og kun 50 personer i særudstillingen. Det er museets vurdering, at der ikke er behov for at indføre tidsbestilling, da dette antal kun optræder i spidsbelastede situationer. Vi opfodrer grupper og skoleklasser til at melde deres ankomst inden et besøg på Randers Kunstmuseum. Vi håber på Jeres forståelse, hvis der skulle forekomme ventetid. 

Der kan købes billet til særudstillingen i museets Information og billetsalg. Der er opsat afskærmning ved skranken.

Der kan købes årskort online. Årskort scannes i Forhallen ved ankomst på museet.

Afstand
Vi tæller alle gæster og sikrer, at der aldrig er for mange mennesker på museet på én gang, og vi har opsat afstandsmarkeringer ved samlingspunkter, hvor der kan opstå kø.

Vi sørger hele tiden for, at der ikke samles for mange på ét sted:

I alle udstillingssale er der oplysninger om, hvor mange personer, der må være i rummet ad gangen. Hold øje med antallet af personer i de enkelte sale, og gå ikke videre, før der er plads.

Museets vagter går ture mellem udstillingssalene og sikrer, at alle hjælper med at overholde retningslinjerne.

Hygiejne
Der er håndsprit til rådighed og mulighed for jævnlig og grundig håndvask på museets toiletter og ved kontaktpunkter.

Vi har for at undgå unødvendige kontaktpunkter valgt at afspærre museets touchskærme og øvrige digitale portaler. Vi arbejder på at lancere digital formidling, der kan tilgås via egen mobil.

Rengøring
Vi gør ekstra meget rent på Randers Kunstmuseum i denne tid. Kontaktpunkter, som udsættes for særlig hyppig berøring, rengøres flere gange i løbet af dagen.

Garderobe
Garderoben er midlertidigt minimeret. Vi opfordrer gæster til så vidt muligt ikke at bruge garderoben og beholde overtøj på eller bære det over armen.

Kontakt
Vi bestræber os på at minimere tæt kontakt mellem alle på museet. Har du spørgsmål, eller ønsker du vejledning under besøget på Randers Kunstmuseum, er du selvfølgelig meget velkommen til at kontakte museets medarbejdere, men husk at holde afstand.

Til dig
Som gæst på Randers Kunstmuseum beder vi dig følge sundhedsmyndighedernes anbefalinger og vejledninger:

  • Bliv hjemme, hvis du har symptomer på COVID-19. Det gælder også milde symptomer
  • Vask dine hænder ofte – eller brug håndsprit
  • Host i et papirlommetørklæde eller i ærmet. Vask eller afsprit hænder bagefter
  • Hold mindst 1 meters afstand til andre gæster og til museets medarbejdere
  • Hold mindst 2 meters afstand i situationer, hvor der kan være øget risiko for dråbesmitte, eller hvis du er i nærheden af personer, der skal tages særligt hensyn til (fx ældre)
  • Undgå håndtryk og kram
  • Bed andre tage hensyn

Læs mere om coronavirus på coronasmitte.dk.

Du er måske også interesseret i