Randers Rebeller – Efterlysning af værker og informationer

Var du bosat i Randers i perioden 1959-1980? Havde du kontakt til kunstnermiljøet? Kendte du Sven Dalsgaard, Per Neble eller J. V. Martin? Eller har du værker af de tre kunstnere? – Så har Randers Kunstmuseum brug for din hjælp. Vi søger nemlig værker af og historier om de tre førnævnte kunstnere til vores udstilling ”Randers Rebeller” der åbner i Randers Festuge

Til Randers Festuge 2023 inviterer Randers Kunstmuseum ind til en stor udstilling “Randers Rebeller” om avantgardekunsten i Randers 1959-1980. Udstillingen tager afsæt i tre centrale kunstnere i byen: Sven Dalsgaard (1914-1999), J. V. Martin (1930-1993) og Per Neble (1937-2004) og i det særligt eksperimenterende miljø, der kendetegnede kunsten i Randers i perioden. 

Randers Kunstmuseum har tidligere udstillet alle tre kunstnere separat eller i andre sammenhænge, men det er første gang vi udstiller de tre kunstnere samlet.

Til udstillingen er vi interesserede i værker fra perioden 1959 til 1980. Mange har allerede henvendt sig, mange værker er i museets samlinger, mens enkelte skal lånes fra andre kunstmuseer, men vi er fortsat meget interesserede i private udlån, da der i Randers befinder sig en mængde værker fra perioden. I den forbindelse er vi også interesserede i informationer, beretninger, historier, korrespondance, tryksager mm. med relation til kredsen af kunstnere.

Hvis du har lyst til at bidrage, så kom forbi med din historie, vi popper up på Randers Bibliotek:

Lørdag d. 3. juni kl. 10-13, torsdag d. 8. juni kl. 14-17 og torsdag den 14. juni kl. 14-17.

Du er også velkommen til at komme forbi Randers Kunstmuseum i vores åbningstid eller sende en mail til museumsdirektør Lise Jeppesen lj@randerskunstmusem.dk

Læs mere i sidste nummer af museets magasin

For yderligere information, kontakt da:
Museumsdirektør Lise Jeppesen, tlf. 86 42 29 22, lj@randerskunstmuseum.dk

Du er måske også interesseret i