Mød Kenneth Rasmussen i Randers Festuge og oplev hans soloudstilling på Randers Kunstmuseum!

Randers Festuge byder på flere muligheder for at komme helt tæt på den populære udstilling med Kenneth Rasmussen, herunder en kunstnerdialog, et kunstnermøde og en omvisning. På udstillingen har Kenneth Rasmussen forvandlet museets store særudstillingssale til et spektakulært og sanseligt landskab i strik. Flere af skulpturerne er på størrelse med træer og er strikket ud af plastikposer han har fundet i Randers. På udstillingen vises også keramiske skulpturer og store linoleumssnit, hvor ord og billeder smelter sammen i finurlige sort-hvide ornamenter. De udgør et fantastisk surreelt billedunivers med groteske væsener og karikerede personager.  

Lørdag den 13. august kl. 11. Kunstnerdialog
Kunstnerdialog mellem Kenneth Rasmussen, billedkunstner og underviser på Bifrost Per Kjærgaard Jensen og museumsdirektør Lise Jeppesen. I dialogen introduceres udstillingen og Kenneths arbejde med de forskellige materialer, og panelet går i dialog om kunst og outsiderkunst. Efter dialogen byder museet på kaffe og wienerbrød. Tilmelding er ikke påkrævet.

14. august kl. 11. Omvisning i udstillingen

13. og 18. august kl. 13-15, 20. august kl. 11-13. Mød Kenneth Rasmussen
Kenneth Rasmussen begyndte at strikke da han var barn. På det tidspunkt var strik fortsat, ligesom broderi og andet håndarbejde, noget der blev set som et typisk kvindeligt erhverv. For mange gik strikketraditionen i arv fra mødre og bedstemødre. Hverken skolen eller hans mor ville indledningsvis lære ham at strikke. Det var noget for piger.  I Randers Festuge kan man træffe Kenneth Rasmussen i udstillingen, hvor han strikker på nye monumentale værker i plastikposer.

Entré til udstillingen og arrangementerne er 50 kr. Men Randers Kunstmuseum tilbyder gratis entrébilletter i bytte for gamle lagener, hovedpude- eller dynebetræk!

Fri entré i bytte for gamle lagener!

Desværre for Kenneth Rasmussen er de plasticposer han anvender ved at forsvinde. De udfases på grund af klimahensyn. Det er naturligvis en positiv udvikling for miljøet, men det giver en udfordring for Rasmussen der pludselig mangler sit grundmateriale. Lige nu drømmer han om at skaffe en mængde gamle dynebetræk, hovedpudebetræk eller lagner, der kan klippes op og vikles op til garnnøgler. Randers Kunstmuseum efterlyser derfor dynebetræk, hovedpudebetræk eller lagner, der kan indleveres på museet og overdrages til Kenneth Rasmussen. Vi udlodder en entrébillet per indleveret enkeltgenstand! Der er ingen særlige krav til mønstre eller størrelser – alt har interesse!


Om Kenneth Rasmussen
Kenneth Rasmussen har udstillet verden over med sine værker; i Ungarn (2001), Irland (2003), Tyskland (2003, 2011, 2019, 2020), Skotland (2005), Finland (2006, 2008, 2016, 2017, 2020), Japan (2007, 2013, 2014, 2015), New York (2009, 2010, 2011), Australien (2009), Rusland (2011), Sverige (2012), Frankrig (2018), Norge (2017), Sverige (2019). Han har dog aldrig haft en udstilling på et dansk kunstmuseum, heller ikke i hjembyen Randers, hvor han har boet siden 2009. Baggrunden er, at Rasmussen kategoriseres som ’outsider’ kunstner. Nu markerer museet Rasmussens 50-års fødselsdag med en soloudstilling, hvor hans værker præsenteres på lige fod med enhver anden professionel kunstner.

Du er måske også interesseret i