KUNSTlab: Randers Kunstmuseum satser på byens unge med nyt tværkunstnerisk talentforløb

Med starten på Randers Kunstmuseums nye tværkunstnerisk talentforløb – KUNSTlab – ønsker vi at møde og understøtte byens kunstneriske vækstlag med et ambitiøst talentforløb, hvor professionelle kunstnere skal være drivkraften i udviklingen af unge kunstnere mellem 15 og 25 år. KUNSTlab er muliggjort med støtte fra Randers Kommune, Statens Kunstfond og Randers Bibliotek.

Tankerne bag det nye tværkunstneriske talentforløb har rod i samtidskunsten og den isolation, som de fleste børn og unge har været i det seneste år. Vi ønsker at understøtte unges muligheder for at blive hørt, at give dem en stemme, så de tanker og følelser, som de går rundt med, kan komme til udtryk som tekst, billede eller film/foto. Mødet med professionelle kunstnere og forfattere kan guide de unge og give dem indblik i kunstneriske greb og værktøjer. Grundforløbet introducerer samtidskunstens særlige tværkunstneriske form, hvor den traditionelle adskillelse mellem kunstarter er delvist opløst.

”Vi ønsker at give deltagerne deres egen kunstneriske stemme, og har skabt et projekt hvor tekst og visuel kunst integreres, og fortællingen – det narrative er fokuspunkt. Undervejs vil underviserne, der alle er professionelle kunstnere, give input og indspark for at støtte udviklingen af et legende, levende, særpræget og personligt udtryk.”

Lis Wuismann Jørgensen, billedkunstner og koordinator på KUNSTlab

 Grundkurset kan følges i op til 3 år, sideløbende med en ungdomsuddannelse, job eller lignende. Det er et tilbud til unge mellem 15 og 25 år som brænder for at arbejde med fortællinger i ord, og/eller visuelle udtryk i form af billeder, skulptur, foto, video, performance og installation.

Vi søger lige nu kandidater med start d. 28. august 2021. For at komme i betragtning skal du indsende eksempler på ting, du tidligere har arbejdet med til billedskole@randerskunstmuseum.dk inden d. 7. juni 2021, eller fysisk i museets åbningstid senest d. 6. juni kl. 16. Vi inviterer til optagelsessamtaler d. 9. juni og d. 10. juni 2021. Der er plads til max. 12 studerende.

Læs mere her

Du er måske også interesseret i