KUNSTlab: 10 unge kunstnerspirer er optaget på Randers Kunstmuseums nye talentforløb

”Vi har oplevet stor, kvalificeret efterspørgsel på vores nye talentforløb, og har derfor allerede nu besat 10 ud af de 12 pladser. De optagne er velkvalificerede, motiverede unge i alderen 15 og 25 år, der i optagelsesprocessen har blæst os bag over med deres præsentationer. Især er vi imponerede over hvordan de unge allerede nu bevæger sig imellem genrerne, så vi glæder os meget til at trække i arbejdstøjet til august.”                                                                                                                                                             

Lis Wuismann Jørgensen, billedkunstner og koordinator på KUNSTlab

Talenterne spirer i Randers   
Det er med stor glæde, at vi allerede efter første optagelsesrunde har optaget 10 unge talenter på KUNSTlab. For at kvalificere sig til en af de 12 pladser skulle de unge præsentere eksempler på deres kunstneriske arbejde i form af tekster, tegninger, billeder, skulptur, film m.m. Det blev til mange samtaler fyldt med spændende værker, tanker og diskussioner, hvor udvalget mødte nytænkende unge, der med stor spændvidde i interesser og arbejdsmåder udgør en drømmestart for forløbet. 

Forsmag på KUNSTlab
Efter optagelsessamtalerne havde de 10 unge mulighed for at møde hinanden, og få en forsmag på forløbet med en artist talk med udstillingsaktuelle Anders Bonnesen i hans udstilling på Randers Kunstmuseum. Bonnesen gør selv brug af tværæstetiske greb i sit kunstneriske arbejde, og særligt i udstillingen Watch your language, hvor skønlitterære forfattere har skrevet formidlingsmateriale til Bonnesens værker uden at have oplevet dem. Det blev derfor en aften fyldt med spændende snakke der tegner lovende for forløbet, der starter 28 august.

Grundkurset kan følges i op til 3 år, sideløbende med en ungdomsuddannelse, job eller lignende. Det er et tilbud til unge mellem 15 og 25 år som brænder for at arbejde med fortællinger i ord, og/eller visuelle udtryk i form af billeder, skulptur, foto, video, performance og installation.

KUNSTlab er muliggjort med støtte fra Kulturregion Østjysk Vækstbånd, Randers Kommune, Statens Kunstfond og Randers Bibliotek.

Vi inviterer til optagelsessamtaler igen i august 2021. For at komme i betragtning skal du indsende eksempler på ting, du tidligere har arbejdet med til billedskole@randerskunstmuseum.dk inden 1 august. Der er plads til max. 12 studerende.

Du er måske også interesseret i