You are currently viewing Koncert med Aros Guitar Duo

Koncert med Aros Guitar Duo

Søndag den 24. april kl. 12.00

Søndag 24. april spiller Aros Guitar Duo koncert i Randers Kunstmuseum. Ved koncerten har den klassiske guitarduo fokus på intim og rolig musik og uropfører bl.a. et helt nyt værk af den lokale komponist Christian Præstholm, som til daglig er organist i Sct. Mortens Kirke i Randers. Ved koncerten opføres også værker skrevet til duoen af Asger Buur og Rasmus Zwicki samt duoens eget arrangement af klaverværket “Impresiones Intimas” komponeret af den katalanske komponist Federico Mompou.

Aros Guitar Duo består af de klassiske guitarister Mikkel Egelund Nielsen og Simon Wildau, som mødte hinanden under deres studier ved Det Jyske Musikkonservatorium (DJM). I 2009 dannede de guitarduoen, for at spille en række koncerter i Bergen arrangeret af DJM. Det er sidenhen blevet til talrige koncerter i hele Danmark og udlandet. Begge guitarister har vundet fornemme priser som solister ved store internationale konkurrencer i og har som guitarduo også haft succes ved flere internationale konkurrencer for kammermusik: 1. pris ved Omiš Guitar Fest (Kroatien), 1. pris ved Fiuggi International Guitar Festival (Italien), 2. pris ved Acerra International Guitar Competition (Italien) og senest 1. pris ved Liechtensteiner Gitarrentage 2018 (Liechtenstein). I 2017 modtog de specialprisen for bedste opførelse af et nyere dansk værk ved P2 kammermusikkonkurrence, hvor de spillede John Frandsens guitarduo “Twilight”.

Begge guitarister er solistuddannede fra DJM og har desuden studeret i hhv. Køln og Barcelona. September 2018 debuterede de fra solistklassen for ensembler ved Det Kongelige Danske Musikkonservatorium efter undervisning og vejledning af Lektor i klassisk guitar Jesper Sivebæk og Professor Tim Frederiksen. Derudover har duoen taget timer i Barcelona i perioden 2010-2011 hos den spanske guitarist Àlex Garrobé samt modtaget masterclasses hos diverse internationale solister og professorer.

En særlig oplevelse fik man netop i selskab med Mikkel Egelund Nielsen og Simon Wildau, der tilsammen udgør Aros Guitar Duo, som indledte koncerten med en række komponisters fortolkning af Aarhus-sangen “in Vernalis Temporis”. Med en nærmest symbiotisk forbindelse præsenterede de et eminent og dedikeret samspil, hvor det ikke gjaldt om at mase sig frem, men hvor sjælen i musikken fik lov at blomstre i sit eget tempo; både det blide, det filosoferende, det sjove og brillerende flettede sig sammen med markant rytmiske passager og en særlig sprød guitarlyd” Rachel Einarsson, Jyllandsposten 16 maj 2019.

Der er fri entré til koncerten der finder sted i museets anmelderroste særudstilling “HARALD GIERSING – Modernismens fortællinger”.

Koncerten er støttet af Fonden Harmonien og William Demant Fonden.

Leave a Reply