Otte film med dans, musik, teater og kunst. Filmene er produceret af 80 kulturtalenter fra Randers og omegn i samarbejde med professionelle kunstnere og filmfolk.

ID:2020 – ‘About People’ er otte film, der forener dans, musik, teater og kunst. Filmene er produceret af 80 kulturtalenter fra Randers og omegn i samarbejde med professionelle kunstnere og filmfolk.

Traces
Billedkunsttalenter fra Paderup Gymnasium, Randers Statsskole og Randers HF & VUC samarbejdede med videokunstner Katja Bjørn og Randers Kunstmuseum om filmen TRACES der er filmet på Justesens plæne med brug af to kridtmaskiner og flere sække kridt. Værket sætter fokus på de aktuelle temaer isolation og menneskelig kontakt, afstand og nærvær som er så sørgeligt aktuelle lige netop nu. Tusind tak til Katja Bjørn og de deltagende unge. CO-Production og medvirkende: Sebastian Hacker, Silke Rasmussen, Nina Jeppesen, Asta Kragh, Rasmus Olsen, August Christensen, Karoline Olsen, Julie Lindberg Hougaard Rosenberg, Joy Petersen, Rikke Møller Hansen. Musik: Frederik Torkelund.

Tak til underviserne Kirsten Abildgaard, Lars Faurschou, Tina Madsen og Lisbeth Laustrup.

Tak til projektlederne fra ID: 2020: Tine Eibye, Anita Støvring Ross og Helga Hjerrild.

Se Traces og de øvrige film her

Årets Tema
Årets tema er bestemt at de unge selv og hedder About People. Et tema, der både kan åbne op for personlige fortællinger og vilde eventyr. De cirka 80 unge talenter er fordelt på otte forskellige hold, så der er lagt op til flere spændende fortolkninger af emnet.

I videopræsentationerne udforsker de unge med afsæt i titlen ‘About People’, alt fra hemmeligheder, kærlighed, identitet, ansvar for miljø og natur, venskaber og meget andet. De professionelle kulturaktører, kunstnere og undervisere fra TalentVærket har været med hele vejen og har coachet de unge, så de oplever, hvad der sker, når deres talent spiller sammen med den professionelle kultur.

OBS: Grundet de seneste corona-restriktioner er planerne om at gå på scenen sammen og fremføre en fælles videogalla torsdag den 5. november blevet  erstattet af en premiereaften i Ridehuset, hvor de unge talenter selv er publikum – naturligvis corona-sikkert med afstand. På storskærmen vil de unges kreative film blive vist. Undervejs vil der være overraskelser til de mange talenter, der fejrer, at de har produceret professionelle videoer af deres kunnen inden for musik, teater og kunst. Efter premieren i Ridehuset vil de otte film blive frigivet her på hjemmesiden.

Om TalentVærket
ID præsenteres af TalentVærket, der er et samarbejde mellem Randers Kommune og kulturinstitutionerne; Randers Kunstmuseum, Randers Musikskole, spillestedet Turbinen, Randers Teater og ungdomsuddannelserne Randers Statsskole, Paderup Gymnasium og Randers HF/VUC. Projektet er støttet af Kulturregion Østjysk Vækstbånd – et samarbejde mellem Kulturministeriet og Randers, Viborg, Silkeborg og Horsens Kommuner.

Formålet med TalentVærket er at give de spirende lokale talenter inden for musik, teater og kunst en platform, hvor de kan udvikle deres kunstneriske talent. Det er med andre ord et projekt, der fokuserer på kulturbranchens vækstlag og talentmiljø.

Du er måske også interesseret i