Hvad fortæller skiltet? Undervisningstilbud for 1. til 5. klasse

Ude i byen har skilte og piktogrammer nogle faste betydninger, som vi ikke sætter spørgsmålstegn ved – vi retter os bare efter dem næsten helt ubevidst. Men hvad foregår der egentlig i de skilte? Og hvad hvis bilen vender den anden vej, cigaretten brænder i begge ender, eller dråberne falder nedenud af paraplyen og ikke ovenpå?

Skilte findes alle steder og dikterer vores færden i verden, men alligevel er de næsten usynlige, især for de voksne, som for længst har accepteret piktogrammernes mystiske sprog. Men for mange børn er billedsproget stadig åbent for fortolkning. I Anders Bonnesens udstilling WATCH YOUR LANGUAGE kigger vi nærmere på, hvad det er for et sprog skiltene taler, hvad de prøver at fortælle os og ikke mindst, hvad vi kan få dem til at fortælle, når vi ligesom Anders Bonnesen skrotter konventionerne og vender det hele lidt på hovedet.

På en times besøg vil eleverne både blive introduceret for udstillingen og udvalgte værker og blive engageret i gruppeøvelser, hvor de selv skal konstruere et skilt med en tilhørende fortælling.

Tilbuddet egner sig til elever fra 1. til 5. klasse og kan bookes i hele udstillingsperioden, som løber frem til den 24. oktober 2021.

Tilbuddet er gratis for både folke- og privatskoleklasser i Randers Kommune.

Booking
Omvisninger kan bookes tirsdag til fredag i tidsrummet 10-16 på:

T 8642 2922
M info@randerskunstmuseum.dk.

Du er måske også interesseret i