Der er fortsat stor tilstrømning til udstillingen med Kenneth Rasmussen der nu, helt unikt, forlænges efterårsferien med!

Det er med stor glæde Randers Kunstmuseum kan meddele at den store anmelderroste soloudstilling med Kenneth Rasmussens (f. 1971) spektakulære og sanselige installationer, grafiske og keramiske værker forlænges indtil 23. oktober 2022. Efter planen skulle udstillingen lukke den 4. september 2022, da renoveringen af Kulturhuset skulle starte op i september, men byggeprojektet er stadig i proces. Så hvis man ikke har haft mulighed for at lægge vejen forbi er der nu rig lejlighed til at besøge kunstmuseet og få en fantastisk udstillingsoplevelse med. 

Hen over sommeren er udstillingen blevet oplevet af tusindvis af gæster, alene i juli måned besøgte 70% flere gæster museet end i 2021 og det placerer besøgstallet i Kenneth Rasmussens udstilling på samme niveau som museets store og omdiskuterede sommerudstilling med Kristian von Hornsleth i 2019. Indenfor de sidste 14 dage alene har over 300 børn og unge besøgt udstillingen og blandt andet diskuteret FNs verdensmål om bæredygtighed og ligeværd for alle.

Kenneth Rasmussen bor og arbejder i Randers, hvor han er tilknyttet kunstskolen Bifrost, der har opbygget faciliteter og ekspertise i at understøtte kreative talenter blandt udviklingshæmmede. Det er der, som Kunstavisen skriver, ”blevet en ekstraordinær og utrolig spændende udstilling ud af”.   Kenneth Rasmussen har udstillet verden over med sine værker; men udstillingen på Randers Kunstmuseum er hans første soloudstilling på et dansk kunstmuseum.

Museumsdirektør Lise Jeppesen skriver: ”Både nationalt og internationalt er der kommet fokus på oversete grupper og skikkelser og på at nedbryde normative skel mellem såkaldt normale kunstnere og ’outsidere’ det være sig folk med handicap eller kunstnere fra marginaliserede geografiske områder. Målet er at skabe rum for flerstemmighed!… Og sikre den en plads i den moderne kunsthistorie.”

En stor glæde for museet og Kenneth Rasmussen har været DR2’s interesse for udstillingen med programmet Kulturelt, der på indeværende tidspunkt har over 80.000 visninger på Facebook. Programmet kan ses på dr.dk via nedenstående link:

https://www.dr.dk/drtv/se/kulturelt_-fri-sex-til-de-udviklingshaemmede_324944

Efterlysning – En entrébillet for et gammelt lagen!
Randers Kunstmuseum udlodder entrébilletter til udstillingen i bytte for gamle lagener, hovedpude- eller dynebetræk. Allerede nu er der indkommet nok materiale til 27 store fyldte sække, som Kenneth med stor fornøjelse har fragtet over i sit atelier i Underværket. MEN tager hellere end gerne i mod mere!

En udfordring for Kenneth Rasmussen er, at de plasticposer han anvender til sit strik er ved at forsvinde. De udfases på grund af klimahensyn. Det er naturligvis en positiv udvikling for miljøet, men det giver en udfordring for Rasmussen der pludselig mangler sit grundmateriale. Lige nu drømmer han endnu flere gamle dynebetræk, hovedpudebetræk eller lagner, der kan klippes op og vikles op til garnnøgler. Fordelen er, at de mange striksskulpturer har en begrænset holdbarhed, da plastik nedbrydes over tid, mens tekstil har en længere levetid.

Randers Kunstmuseum efterlyser derfor fortsat dynebetræk, hovedpudebetræk eller lagner, der kan indleveres på museet og overdrages til Kenneth Rasmussen. Vi udlodder en entrébillet per indleveret enkeltgenstand.

For yderligere information, læs om udstillingen eller kontakt:
Museumsdirektør Lise Jeppesen, tlf. 86 42 29 22, lj@randerskunstmuseum.dk

Du er måske også interesseret i