You are currently viewing Adam i Paradis – Forfatteraften med Rakel Haslund-Gjerrild om maleren Kristian Zahrtmann
Rakel Haslund-Gjerrild for Lindhardt og Ringhof, 2021.

Adam i Paradis – Forfatteraften med Rakel Haslund-Gjerrild om maleren Kristian Zahrtmann

DATO / 8. december 2021
TID / kl. 19 – 21

Adam i Paradis er Rakel Haslund-Gjerrilds anmelderroste historiske roman om kunstmaleren Kristian Zahrtmann og hans skandaleombruste værk Adam i Paradis fra 1913.

Den danske kunstmaler Kristian Zahrtmann er 70 år, da han maler sit største værk Adam i Paradis i 1913. Et værk, der trods det moderne gennembruds progressive fremskridt, stadig vækker forargelse med dets seksualiserede og homoerotiske fremstilling af Adam. Samtidig foregår to stort anlagte retsforfølgelser af homoseksuelle i København. Kristian Zahrtmann er selv i gang med at omdanne sit atelier i sin villa på Frederiksberg til en jungle med eksotiske planter, bananklaser og palmer fra Botanisk Have for at skabe sin egen forestilling om Paradis.

Romanen, der er blevet til over en femårig periode, er baseret på både Zahrtmanns egne breve, men citerer også direkte fra dokumenter, breve og materiale fra Den store Sædelighedsskandale i 1906-07, Danmarkshistoriens største retsforfølgelse af homoseksuelle. Romanen kredser om hvad der kan sige og ikke siges, og forholdet mellem fiktion og ikke fiktion, når man skriver om historiske personer.

Billet: 75 kr. Randers Kunstmuseums Venner: Fri entré

Leave a Reply