Kære gæster og læsere

Stilladserne står fortsat rundt om Kulturhusets brutalistiske arkitektur i centrum af Randers, men på trods af det afskrækkende ydre er der spændende og indbydende udstillingsoplevelser og arrangementer i vente indenfor.

Den 12. august 2023 åbnede udstillingen Randers Rebeller, der sætter fokus på avantgardekunsten og kunstmiljøet i Randers fra 1960 til 1980. Jeg vil gerne benytte lejligheden til at takke for de mange henvendelser museet har modtaget op til udstillingen med gode fortællinger og generøse tilbud om lån af værker. Udstillingen kunne ikke realiseres uden denne store velvilje. Museet har tidligere vist soloudstillinger med de tre kunstnere, Sven Dalsgaard, J.V. Martin og Per Neble. Det er dog første gang, de vises på én samlet udstilling.

Den 10. november 2023 kan vi forhåbentlig fejre, at renoveringen er tilendebragt med en stor retrospektiv soloudstilling af kunstneren bag Kulturhusets smukke vartegn, Ringen, den dansk-amerikanske lyskunstner Viera Collaro. Med sin placering over hovedindgangen til Kulturhuset og husets tre institutioner er Ringen kendt af mange, men færre kender måske kunstneren bag. Med udstillingen sigter vi efter at give publikum et bredt indblik i en kvindelig pioner på den danske kunstscenes mangeårige indsats.

Vi havde håbet, at forhallen og elevatoren kunne åbne i august 2023. Desværre er renoveringen af Kulturhuset blevet forsinket yderligere 2 måneder. Det er særligt udfordringer med åbningen af gården i midten af Kulturhuset, der er skyld i endnu en forsinkelse. Vi forventer nu, at forhallen åbner i starten oktober, og at hele projektet er færdigt i december 2023.

Vi vil gerne beklage situationen over for Jer alle. Det er både frustrerende og utilfredsstillende, at vi skal leve med begrænset tilgængelighed noget længere tid end forventet. I kan dog forvente, at alle arrangementer gennemføres som planlagt. I Randers Festuge hvor vi åbner udstillingen Randers Rebeller etableres en midlertidig adgang gennem hovedindgangen, her vil elevatoren også være oppe at køre.

Vi glæder os helt vildt til at invitere Jer alle indenfor til udstillinger og arrangementer og ikke mindst en stor åbningsfest, når vi kan sætte det endelige punktum for renoveringsprojektet

Magasinet kan hentes fysisk på museet eller læses digitalt her

Læs magasin

Du er måske også interesseret i