Kurt Trampedach (1943-2013)
Telefonboksen, 1977
Blandede materialer, 230 x 139 x 121 cm

En scene udspiller sig ved en telefonboks, hvor en mand tager sig frustreret til hovedet i færd med et opkald, alt imens en kvinde befinder sig lænende op ad telefonboksen. Hun virker afventende med armene over kors og med et nedslået blik. Kurt Trampedach (1943-2013) skildrer scener som Telefonboksen (1977), der er genkendelige hverdagssituationer. De tredimensionelle figurer opleves ofte som rodløse eller virker afventende på, at en ny situation skal opstå. Ved Trampedachs værker er der tale om selvportrætter og selvfremstillinger, en slags sindbilleder, der udtrykker kunstnerens eget mørke og depressive sind.

Hyperrealisme
Trampedachs hyperrealistiske personskikkelser besidder de samme karakteristika som kunstneren selv, det uglede hår og indadvendte kropssprog. Selvom der er tale om selvportrætter, så er det ikke i traditionel forstand, men derimod velkendte sindstilstande, der gennem et mørkt og dystert billedunivers tager udgangspunkt i den moderne tilværelse, hvor den indre psykiske tilstand udtrykkes gennem den ydre fysiske krop. De livlige gipsfigurer er støbt efter rigtige kroppe og kan ved første øjekast virke chokerende realistiske.

Det sker på Randers Kunstmuseum

Der ermasser af aktiviteter, events og tilbud, der inviterer børn og voksne møde kunsten. Vi glæder os til at tage imod dig.