Et tværkunstnerisk grundkursus for unge mellem 15 og 25 år

KunstLab

Ønsker du at dyrke, udvikle og fordybe dig i kunst og litteratur, og er du fyldt 15 år? KUNSTLab er for dig, der er fyldt 15 år og som ønsker at dyrke, udvikle og fordybe dig i dit kunstneriske udtryk. Her introduceres du for en række kunstneriske udtryksformer; poesi, noveller, poetryslam, tegning, maleri, skulptur, performance, video, foto, grafik og andre former for billedskabelse. Der vil også være masser af tid til at arbejde med dit eget individuelle udtryk.

Det nye tværkunstneriske grundforløb er startet af Randers Kunstmuseum i samarbejde med Randers Bibliotek. Grundforløbet introducerer samtidskunstens særlige tværkunstneriske form, hvor den traditionelle adskillelse mellem kunstarter er delvist opløst. Vi ønsker at give deltagerne deres egen stemme, og har skabt et grundkursus, hvor tekst og visuel kunst integreres, og fortællingen – det narrative – er fokuspunkt.

Grundkurset kan følges i op til 3 år, sideløbende med en ungdomsuddannelse, job eller lignende. Det er et tilbud til unge mellem 15 og 25 år, som brænder for at arbejde med fortællinger i ord, og/eller visuelle udtryk i form af billeder, skulptur, foto, video, performance og installation. Undervisningen bliver varetaget af billedkunstnere og forfattere samt kunstfagligt personale fra Randers Kunstmuseum og litteraturfagligt personale fra Randers Bibliotek. 

Fagligheden er høj på KUNSTLab. Forløbet er tilrettelagt med skiftende professionelle billedkunstnere og forfattere, og understøttes af de to kulturinstitutioners faglige personale. Litteraturoplæsninger, artist talks og andre fagrelaterede arrangementer indgår i årets program og sikrer en høj faglighed på grundforløbet. 

Undervisningen foregår tirsdage og torsdage kl. 18 -21, samt den sidste lørdag i måneden. Holdet undervises på 2. sal i Kulturhuset.

Der er plads til max 12 studerende. 

Billedskole

KUNSTLab (15 -25 år)
Tirsdage og torsdage kl. 18 -21

Startdato / Lørdag d. 28.8. 2021 kl. 10-16
Pris / Det koster 3000 kr at deltage, der anvendes til materialer og fordeles på 2 rater. 

KUNSTLab er startet af Randers Kunstmuseum i samarbejde med Randers Bibliotek, og er støttet af Kulturregion Østjysk Vækstbånd, Randers Kommune og Statens Kunstfond.

Dansk kunst 1800-2021

Oplev mesterværker fra den danske kunsthistorie fra år 1800 til i dag. Se dem digitalt og oplev dem fysisk på museet!