Et tværkunstnerisk laboratorium for unge mellem 15 og 25 år

KUNSTLab

Ønsker du at dyrke, udvikle og fordybe dig i kunst og litteratur? 

KUNSTLab er et forløb for alle unge, som ønsker at opdage og udvikle deres egen kunstneriske stemme. Her introduceres du for en række kunstneriske udtryksformer; poesi, noveller, poetryslam, tegning, maleri, skulptur, performance, video, foto, grafik og andre former for billedskabelse. Der vil også være masser af tid til at arbejde med dit eget individuelle udtryk.

Det tværkunstneriske laboratorium drives af Randers Kunstmuseum i samarbejde med Randers Bibliotek. Omdrejningspunktet for forløbet er de unges egen kunstneriske udvikling i mødet med professionelle kunstnere, som er faste undervisere for holdet. Holdet mødes to gange om ugen og arbejder løbende med forskellige projekter, hvor de prøver kræfter med et væld af medier og udtryksformer.

KUNSTLab kan følges i op til 3 år, sideløbende med en ungdomsuddannelse, job eller lignende. Det er et tilbud til unge mellem 15 og 25 år, som brænder for at arbejde med fortællinger i ord, og/eller visuelle udtryk i form af billeder, skulptur, foto, video, performance og installation. 

Fagligheden er høj på KUNSTLab. Forløbet er tilrettelagt med skiftende professionelle billedkunstnere og forfattere, og understøttes af de to kulturinstitutioners faglige personale. Litteraturoplæsninger, artist talks og andre fagrelaterede arrangementer indgår i årets program og sikrer en høj faglighed på forløbet. 

Praktisk info

Undervisningen ligger på tirsdage og torsdage mellem kl. 18 og 21 samt en til to weekenddage i måneden. Hele weekender i forbindelse med studieture eller gæstelærerbesøg forekommer.

Holdet undervises på 2. sal i Kulturhuset.

Der er plads til max 12 studerende.

Optagelse til sæsonen 2024/25

Vi optager nye unge til næste sæson, som starter i august 2024. Vi offentliggør snart dato for næste optagelsessamtale, som vil ligge i august, uge 33. Er du interesseret i at vide mere indtil da, er du velkommen til at kontakte Billedskolekoordinator Julie Margrethe Nyrup på jmn@randerskunstmuseum.dk

 

Billedskole

KUNSTLab (15 -25 år)
Tirsdage og torsdage kl. 18 -21

Start / Lørdag 24.8. 2024, kl. 10-16

Pris / Det koster 3.000 kr. om året at deltage, et beløb der er  øremærket materialer. Det er fordelt på to rater af 1.500 kr. Derudover påregnes ekstra udgifter til studieture.

KUNSTLab er startet af Randers Kunstmuseum i samarbejde med Randers Bibliotek og er støttet af Kulturregion Østjysk Vækstbånd og Randers Kommune.

Følg KUNSTLabs Instagram: @kunstlab_

Dansk kunst 1800-2021

Oplev mesterværker fra den danske kunsthistorie fra år 1800 til i dag. Se dem digitalt og oplev dem fysisk på museet!