Et tværkunstnerisk grundkursus for unge mellem 15 og 25 år

KUNSTLab

Ønsker du at dyrke, udvikle og fordybe dig i kunst og litteratur, og er du fyldt 15 år? KUNSTLab er for dig, der er fyldt 15 år og som ønsker at dyrke, udvikle og fordybe dig i dit kunstneriske udtryk. Her introduceres du for en række kunstneriske udtryksformer; poesi, noveller, poetryslam, tegning, maleri, skulptur, performance, video, foto, grafik og andre former for billedskabelse. Der vil også være masser af tid til at arbejde med dit eget individuelle udtryk.

Det tværkunstneriske grundforløb er drives af Randers Kunstmuseum i samarbejde med Randers Bibliotek. Grundforløbet introducerer samtidskunstens særlige tværkunstneriske form, hvor den traditionelle adskillelse mellem kunstarter er delvist opløst. Vi ønsker at give deltagerne deres egen stemme, og har skabt et grundkursus, hvor tekst og visuel kunst integreres, og fortællingen – det narrative – er fokuspunkt.

Grundkurset kan følges i op til 3 år, sideløbende med en ungdomsuddannelse, job eller lignende. Det er et tilbud til unge mellem 15 og 25 år, som brænder for at arbejde med fortællinger i ord, og/eller visuelle udtryk i form af billeder, skulptur, foto, video, performance og installation. Undervisningen bliver varetaget af billedkunstnere og forfattere samt kunstfagligt personale fra Randers Kunstmuseum og litteraturfagligt personale fra Randers Bibliotek. 

Fagligheden er høj på KUNSTLab. Forløbet er tilrettelagt med skiftende professionelle billedkunstnere og forfattere, og understøttes af de to kulturinstitutioners faglige personale. Litteraturoplæsninger, artist talks og andre fagrelaterede arrangementer indgår i årets program og sikrer en høj faglighed på grundforløbet. 

Undervisningen foregår tirsdage og torsdage kl. 18-21, samt den sidste lørdag i måneden. Holdet undervises på 2. sal i Kulturhuset.

Der er plads til max 12 studerende. 

Optagelse til sæsonen 2022/23

Vi optager nye unge til august 2022. Derfor inviteres til informationsmøde torsdag d. 5. maj kl. 17. Her kan man både træffe de nuværende deltagere og flere af de involverede kunstnere. Her får man en introduktion til KUNSTLab og svar på spørgsmål om optagelse, deltagelse og indhold.

Optagelsesprøver og -samtaler foregår søndag d. 29. maj og mandag d. 30. maj 2022. Tilmelding sker via mail til billedskole@randerskunstmuseum.dk. Her kan desuden stilles uddybende spørgsmål og aftales tidspunkter for optagelsesprøven.

Til prøven skal der medbringes egne produkter i form af tekster, fotos, tegninger, skulpturer, video, skitser eller hvad man ellers har brug for, for at visualisere tanker og fagligheder. Alle får tre mindre opgaver og kan vælge mellem skriveøvelse, skulpturøvelse, tegneøvelse og fotoøvelse.

Du skal sætte ca. 2 timer af til prøve og samtale.

Vi glæder os allerede til at møde de nye ansøgere til KUNSTLab.

Billedskole

KUNSTLab (15 -25 år)
Tirsdage og torsdage kl. 18 -21

Start / Lørdag 27.8. 2022, kl. 10-16

Pris / Det koster 3000 kr at deltage, der anvendes til materialer og fordeles på 2 rater. 

KUNSTLab er startet af Randers Kunstmuseum i samarbejde med Randers Bibliotek, og er støttet af Kulturregion Østjysk Vækstbånd, Randers Kommune og Statens Kunstfond.

Følg KUNSTLabs Instagram: @kunstlab_

Dansk kunst 1800-2021

Oplev mesterværker fra den danske kunsthistorie fra år 1800 til i dag. Se dem digitalt og oplev dem fysisk på museet!