Randers Kunstmuseum søger ny museumsinspektør

Randers Kunstmuseum tilbyder en spændende stilling som museumsinspektør med stor frihed under ansvar og med dygtige og venlige kolleger, der sammen arbejder for at give museets gæster en berigende oplevelse og om at udvikle museets vision og arbejdsplaner. Vi har et højt tempo, en uformel omgangstone og sætter pris på godt humør, kreative idéer, åben dialog og høj faglighed.

Arbejdsopgaverne er primært forbundet med museets udstillings- og formidlingsprogram og består bl.a. af følgende opgaver: udvikling og realisering af museets udstillingsprogram i samarbejde med museets øvrige kunstfaglige stab, fundraising, afrapporteringer og budgetopfølgning, skriftlig og mundtlig formidling for forskellige målgrupper, udvikling af eventprogram, besvarelse af kunstfaglige henvendelser m.m.

Faglige kvalifikationer
Erfaring med udstillingstilrettelæggelse, indgående kendskab til det 19. og/eller det 20. århundredes danske kunst, erfaring med fundraising. Stillingen (AC) ønskes fortrinsvis besat med en kandidat, mag.art. eller Ph.d. i kunsthistorie eller med lignende kvalifikationer.

Ved stillingens besættelse vil der bl.a. blive lagt vægt på følgende faglige kvalifikationer:

• Indgående kendskab til det 19. og/eller det 20. århundredes danske kunst.
  • Erfaring med planlægning og realisering af udstillinger fra idé og research til færdig udstilling med tilhørende formidlings- og eventprogram, forskning, fundraising, budgetlægning og økonomistyring.
  • Stærke kvalifikationer inden for skriftlig og mundtlig formidling
  • Lyst og evne til at samarbejde med museets leder og medarbejdere om museets udvikling (samling, forskning, registrering og formidling mv.)
  • Erfaring med opdatering af hjemmesider og sociale medier.
  • Et solidt fagligt netværk, som kan bringes i spil i forhold til museets fortsatte udvikling.
  • Dokumenterede forskningskompetencer er ikke et krav, men lyst og evner til at arbejde med forskning med afsæt i museets samlinger og udstillinger er en fordel.

Med ansøgningen kan fremsendes to eksempler på forsknings- eller formidlingstekster.

Personlige kvalifikationer
Som person er du er fleksibel, har stor arbejdskapacitet og er god til pleje dine netværk. Du er omhyggelig, har overblik og følger op. Vi ønsker en selvstændig og initiativrig person, der kommer med nye ideer, og som både kan løbe selv og udvikle i samarbejde med andre.

Endvidere lægger vi vægt på følgende personlige kvalifikationer:

• Du formår at arbejde struktureret i en travl hverdag med mange forskellige opgaver.
  • Du er ansvarsfuld og formår både at sætte projekter i gang, udføre og afslutte dem.
  • Du samarbejder ubesværet med forskellige personale- og faggrupper samt interessenter i og uden for museet.
  • Du er idérig og har lyst til at arbejde med museets fortsatte udvikling i samarbejde med dine kolleger.
  • Du er en god kollega, også når der er travlt.

Der er tale om en mindre arbejdsplads, og stillingen fordrer fleksibilitet samt evne og lyst til at løse forskelligartede opgaver.

Om Randers Kunstmuseum
Randers Kunstmuseum er et statsanerkendt kunstmuseum og en selvejende institution. Museet er et af de ældste kunstmuseer i provinsen, men også en ambitiøs og levende kulturinstitution, hvor vi vægter formidlingen og udviklingen af nye formidlingsformer højt. Museets righoldige samling af fortrinsvis dansk billedkunst fra 1800 til i dag er anerkendt for sin høje kvalitet og store alsidighed. Den danner afsæt for at give museets gæster en berigende oplevelse. Udover samlingen viser museet 3-4 årlige særudstillinger. Ambitionen at vise de store forskningsbaserede udstillinger af ældre dansk kunst, men også at præsentere dansk og international samtidskunst.

Ansættelsesvilkår
Ansættelsesvilkår sker i henhold til overenskomsten mellem (DM) Dansk Magisterforening og Kommunernes Landsforening.
Arbejdstiden udgør 37 timer ugentlig.
I løbet af ansættelsesprocessen vil du blive bedt om at fremvise straffeattest.

Ansøgning mv.
Ansøgningsfrist 19. juni 2022 kl. 23.59
Samtaler forventes gennemført i uge 26, 2022

Du er måske også interesseret i