Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Flere gange om året udbyder museet særlige formidlingstilbud tilpasset forskellige aldersgrupper og uddannelsestrin.

Undervisning

At møde kunst i “virkeligheden” er en stor oplevelse. Hvert år lægger et stort antal skoleklasser vejen forbi Randers Kunstmuseum for at se på kunst og anvende museet som læringsrum.

Velkommen tilbage på Randers Kunstmuseum! Grundet Covid-19 har vi indført en række tiltag, der gør Jeres besøg på Randers Kunstmuseum sikkert og forsvarligt. Hjælp os med at hjælpe hinanden.

Se de seneste retningslinjer i forbindelse med skoleklasser nedenfor.

Pris

Omvisninger og undervisningsforløb er gratis for dagplejebørn, børnehavebørn og folkeskoleklasser fra Randers Kommune samt privatskoler i Randers Kommune.

For øvrige klasser og hold er prisen: 1 time, 500 kr. og 1,5 time, 600 kr.

Booking

Omvisninger kan bookes tirsdag til fredag i tidsrummet 10-16 på 8642 2922 samt på mail info@randerskunstmuseum.dk.

Skoler og grupper bedes melde deres besøg før ankomst, således at besøg af flere klasser/grupper koordineres med henblik på give jer den mest optimale oplevelse.

Til elever

Du er altid velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller vil have vejledning ift. opgaver og eksaminer.

Henvendelser om eksamensspørgsmål og opgaver: Tirs + tors, fra kl. 10-11

Vi opfodrer grupper og skoleklasser til at melde deres ankomst inden et besøg på Randers Kunstmuseum

Vi håber på Jeres forståelse, hvis der skulle forekomme ventetid. Særligt ved ankomst håber vi, at I vil hjælpe os med at sikre der ikke opstår flaskehalse i forhallen eller omkring enkelte værker.

Oplever I som gruppe eller skoleklasse at komme til et rum, hvor der maks må opholde sig 10 personer, allerede er 3 personer, beder vil Jer vente til rummet er tomt før I går ind.

Skoleklasser, der som led i undervisningen deltager i læringsaktiviteter på museet er undtaget fra det generelle forsamlingsbud samt fremvisning af coronapas. Når I ankommer til kunstmuseet bedes læreren henvende sig i receptionen, og der lukkes derefter kun 10 elever ind ad gangen.

Der er stadig mulighed for at benytte museet digitalt eller udendørs i undervisningen

Se aktuelle undervisningstilbud under Undervisningstilbud i særudstillingen eller Book en kunsthistoriker til Digital Lektiehjælp. Hver tirsdag kan der også bookes en digital introduktion på 20 min. til et værk eller et tema i samlingen, se mere her

Randers Kunstmuseum tilbyder dialogbaseret undervisning, der tager udgangspunkt i museets faste samling (1800 til i dag) og i de enkelte særudstillinger. Museet vægtlægger varierede undervisningsformer og aktiv elevdeltagelse og har gode erfaringer med at lade mødet med, og samtalen om kunst være omdrejningspunkt for læring.

Museets magasin UDTRYK fortæller om de aktuelle udstillinger og kan rekvireres gratis som klassesæt eller læses digitalt.

Undervisningsmaterialer
Her kan du finde gratis undervisningsmateriale. Materialerne kan anvendes i forbindelse med et klassebesøg på museet, men kan også anvendes uafhængigt af et museumsbesøg. Vi udarbejder løbende nye undervisningsmaterialer til forskellige klassetrin.

Det er muligt at bestille skræddersyede forløb, hvis der er specifikke ønsker til, hvad omvisningen skal indeholde.

Lysets paletter – Theodor Philipsen
Theodor Philipsen udgør en vigtig figur i Randers Kunstmuseums samling. Materialet skal derfor tænkes som inspiration for undervisere, der vil arbejde med kunstneren eller impressionismen i billedkunst i folkeskolen. Materialet beskriver grundlæggende træk ved impressionismen og Theodor Philipsens maleri og redegør for basale elementer fra farvelæren.

Undervisningsmateriale, der kan sammensættes efter den enkelte klasses niveau.

Poul Anker Bech – Det tabte land
Undervisningsmaterialet er bygget op omkring en introduktion til kunstneren Poul Anker Bech og hans billedunivers. Introduktionen er tænkt som en platform for det forestående arbejde med kunstnerens hovedværk Det tabte land.

Undervisningsmateriale til 7.-9. klasse samt ungdomsuddannelser.

Kurt Trampedach
I materialet er der et fokus på Kurt Trampedachs værker og deres centrale tematikker. For at skabe en god dialog med eleverne på museet, kan det være en god idé at have snakket om begreber som rumlighed, komposition, udtryk, indhold og farver inden besøget.

Undervisningsmateriale til 4.-10. klasse samt ungdomsuddannelserne.

Sven Dalsgaard – Hvem var Sven Dalsgaard
Da Sven Dalsgaard arbejdede og udtrykte sig på mange forskellige måder og i mange forskellige medier, har vi med undervisningsmaterialet forsøgt at synliggøre dette ved at tage afsæt i både hans kunstværker, sagprosa, digte og billeddigte. Undervisningsmaterialet er derfor opdelt i tre, men alle med samme mål: Hovedopgaven er at lave et kunstnerportræt, der kan fortælle, hvem Sven Dalsgaard var som kunstner og som menneske.

  • Kunstværker
  • Sagprosa
  • Digte

Undervisningsmateriale til 7.-10. klasse samt ungdomsuddannelser.

Rejseskildringer i Randers Kunstmuseums samling
I 2018 har Randers Kunstmuseum haft fokus på “Rejsen”, hvilket er blevet aktualiseret i særudstillingerne HAITI – Erik A. Frandsen og Ultima Thule – Henrik Saxgren. Ønsker I at opdage og udforske rejseskildringer i kunsten gennem tiden, kan I tage på opdagelse i Randers Kunstmuseums samling og se og lære om de rejsende kunstnere. Kunstnerne lod sig fascinere af de fremmede verdener, men også af den kunst de så. Randers Kunstmuseums samling rummer talrige værker, der bærer vidne om denne rejselyst, og om senere generationers rejser både til nære og fjerne destinationer.

28. januar 2021 - Digital omvisning

Poul Anker Bech - Det tabte Land