Omvisning i Kenneth Rasmussen

DATO / 2. oktober 2022
TID / kl.
 14

Offentlig omvisning i den aktuelle særudstilling med Kenneth Rasmussen. Omvisningen er gratis efter betalt entré til særudstillingen.

Hen over sommeren er udstillingen blevet oplevet af tusindvis af gæster, alene i juli måned besøgte 70% flere gæster museet end i 2021 og det placerer besøgstallet i Kenneth Rasmussens udstilling på samme niveau som museets store og omdiskuterede sommerudstilling med Kristian von Hornsleth i 2019.

Kenneth Rasmussen bor og arbejder i Randers, hvor han er tilknyttet kunstskolen Bifrost, der har opbygget faciliteter og ekspertise i at understøtte kreative talenter blandt udviklingshæmmede. Det er der, som Kunstavisen skriver, ”blevet en ekstraordinær og utrolig spændende udstilling ud af”.   Kenneth Rasmussen har udstillet verden over med sine værker; men udstillingen på Randers Kunstmuseum er hans første soloudstilling på et dansk kunstmuseum.

Museumsdirektør Lise Jeppesen skriver: ”Både nationalt og internationalt er der kommet fokus på oversete grupper og skikkelser og på at nedbryde normative skel mellem såkaldt normale kunstnere og ’outsidere’ det være sig folk med handicap eller kunstnere fra marginaliserede geografiske områder. Målet er at skabe rum for flerstemmighed!… Og sikre den en plads i den moderne kunsthistorie