Kulturhusets åbningsfest

DATO / 17. august 2024
TID / kl. 10-16

Kom og vær med, når Kulturhuset officielt åbner efter en omfattende renovering! Hele huset vil på genåbningsdagen genlyde af sang og musik, og i dagens løb kan du deltage i en perlerække af aktiviteter for både store og små. Alle festdagens aktiviteter er arrangeret af Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek og Museum Østjylland. 

I Store Sal synger og spiller pladeaktuelle Katinka Bjerregaard og Simon Ask, der gang på gang begejstrer både anmeldere og publikum. Oplev blandt meget andet også biolog og ”naturgøgler” Morten DD fortælle om det livsnødvendige insektliv. Og så kan du foran Kulturhuset slå dig løs i verdens sjoveste – og måske største – hinkerude!

Kulturhuset tager efter renoveringen imod sine mange gæster med nyt tag, renoveret facade nyt indgangsparti, nye handicaptoiletter og – ikke mindst – en stor, ny atriumgård, Grønnegården med træterrasse og scene. Gården i hjertet af Kulturhuset er nu en grøn oase, der inviterer til både sceneoptræden, afslapning, spisning af mad og hygge i det fri.

Borgmester i Randers, Torben Hansen, klipper snoren til det opdaterede Kulturhus kl. 10.30. Kulturhusets tre institutioner Randers Kunstmuseum, Randers Bibliotek og Museum Østjylland byder herefter på genåbnings-kage og en boblende drik.

Dagens program på Randers Kunstmuseum:

Som et møl mod flammen. Willumsen & Bigum

Oplev den nyåbnede særudstilling, hvor samtidskunstneren Martin Bigum går i dialog med værker af den 100 år ældre J.F. Willumsen.

Skattejagt

Gå på opdagelse i den faste samling og find alle de skjulte detaljer.

Pop-ups

Hele dagen vil der være fest i salene. Musik, underholdning, snacks og drinks vil på forskellige tidspunkter findes rundt omkring i udstillingerne. Du kan være heldig at komme ind i Cobra-salen og få en gang popcorn i hånden eller måske støde på en jazzkoncert i Guldaldersalen.

Kl. 10.00-13.00: Kunst og klima på J.O. Krags Plads

Vær med til at skabe et kunstværk af 200 plastikhavestole. Hvert år kasseres mange ton plastik i Randers Kommune, herunder store mængder af havemøbler. Kunstner Anni Holm inviterer os til at reflektere over de forbrugs- og adfærdsmønstre vi ‘sidder’ fast i, ved at anvende stolene til kunstneriske mandalaer.

Kl.11.00-14.00: Børneworkshop på Billedskolen

VI åbner Billedskolens værksted til en spændende workshop med kunstneriske eksperimenter.

Kl. 11.30-12-30: Rundvisning med Martin Bigum

Få en helt særlig oplevelse i den nye udstilling Som et møl mod flammen, når Martin Bigum selv viser rundt i udstillingen og fortæller om de overraskende møder mellem hans egne og J.F. Willumsens værker. Max 35 deltagere. Tilmeld dig her.

Kl. 12.30-14: Velkomstdessert med Kasper Hesselbjerg

Få serveret en lille spiselig skulptur når kunstneren Kasper Hesselbjerg byder på Velkomstdessert – en humoristisk og social kunstoplevelse, som serveres direkte på din tommelfinger. Ved at stikke en finger i hullet på en lille keramikskål tætnes den, så værkets ingredienser kan anrettes i skålen omkring og på fingeren. I skålen blandes en velkomstdrink, der pyntes med flødeskum, hindbærsauce og et kirsebær. Velkomstdessert er således en skulpturel oplevelse, hvor man bogstavelig talt selv indgår i værket.

Kl. 14.30-15.30: Rundvisning med Martin Bigum

Få en helt særlig oplevelse i den nye udstilling Som et møl mod flammen, når Martin Bigum selv viser rundt i udstillingen og fortæller om de overraskende møder mellem hans egne og J.F. Willumsens værker. Max 35 deltagere. Tilmeld dig her.