Nu er Randers Kunstmuseums nye børnemodul og oplevelseshæfte blevet indviet. Gå på opdagelse i den faste samling med sjove opgaver og kreative øvelser. Og få lov til at røre ved værkerne i sansemodulet!
Hvilket maleri føles blødt og uldent? Hvor på museet findes noget takket og hårdt? Gå på opdagelse i museets faste samling med fingrene i det nye børnemodul. Her får I lov til at røre ved kunsten! Udvalgte værker fra samlingen er omsat til sanselige elementer, som gemmer sig bag de mange låger i modulet. Lågerne er placeret i børnehøjde, men er for alle museets gæster, som er nysgerrige efter at opleve værkernes sanselighed.
Modulet er lavet med ønsket om at give især de mindste mulighed for at forholde sig til kunstværker igennem deres sanser. Et museumsbesøg er typisk forbundet med nok at måtte se – men ikke røre. Men det får I altså lov til her! Der er zoomet ind på helt specifikke elementer i udvalgte værker, som er omsat fysisk til taktile elementer. På den måde kan kunsten mødes med fingrene og give en museumsoplevelse, hvor flere sanser får lov at komme i spil. Selvom kun et lille udsnit fra samlingen kan mødes og røres i sansemodulet, sætter det fantasien i gang og giver et nyt perspektiv på oplevelsen af et kunstværk.
Der er også perspektiver og inspiration at finde i det nye oplevelseshæfte til børn. Det er skræddersyet til museet, og indeholder en kreativ opgave til hvert af de 10 faste udstillingsrum. Opgaverne giver konkrete bud på måder at opleve værkerne i rummene. Der er både tegne- og tænkeøvelser og opgaver, hvor man skal kigge rigtig godt efter. Kigge kan man vælge at gøre igennem Sven Dalsgaards ikoniske øjne, som findes til udklip bagerst i hæftet.
Ved museets kreavæg er der plads til at fordybe sig i hæftet med farveblyanter, tusser og sakse. Her er også plads til at udstille sine egne værker fra hæftet – hvis man da ikke hellere vil have dem med sig hjem.
Fælles for det kreative børnemodul og oplevelseshæftet er, at det giver konkrete bud på en anderledes måde at forholde sig til kunstværkerne på. En måde som er mere fantasifuld og sanselig og møder børnene i øjenhøjde.
Børnemodulet og oplevelseshæftet er udviklet af Simone Krogh Lasborg