Tak for en god temadag om Det gode liv i byens rum

Hvordan ser det gode liv i byen ud? Hvordan har det set ud historisk? Og hvordan skal det se ud i fremtiden, når den nye bydel Flodbyen Randers realiseres?

Som del af Folkemødet Randers/Demokratiets weekend inviterede tre foreninger og institutioner, nemlig Randers Kunstforening, Foreningen for By- og Landskabskultur og Randers Kunstmuseum den 10. september til en temadag med fokus på det gode liv og på hvordan kunst, kultur, natur spiller ind når man skal skabe gode byer for mennesker! Det blev en dag med gode indlæg og også debat. Mere end 200 mennesker deltog samlet i dagens program, hvor man kunne opleve inspirerende faglige indlæg ved bl.a. arkivar Tina Knudsen Jensen der viste eksempler på hvordan det gode liv i byens rum i Randers har set ud gennem historien, kunstner Camilla Berner der fortalte om sine naturbaserede værker, mens arkitekt Rasmus Stougaard, partner og direktør i landskabsarkitektfirmaet Schønherr fortæller om deres arbejde med at fremtidssikre byens rum med respekt for kulturhistorien. Over middag kunne man møde borgmester Torben Hansen, formand for Kultur og fritid Louise Høeg samt formand for Erhverv og plan Claus Berggren og høre om deres visioner for flodbyen. Her var der også oplæg fra direktør Jesper Plauborg, Arealudviklingsselskabet AP Pension og direktør for Udvikling, miljø og teknik Jens Heslop samt Malene Lauge Nielsen, Teknik og miljø, Hele dagens program blev modereret af journalist og TV-vært for bl.a. boligprogrammet Hammerslag Christian Degn. 

Vi takker alle oplægsholdere for gode indspark og de mange deltagere for engageret fremmøde og interesse for projektet.  Ligeledes takker vi Føtex, Folkemødet Randers, Kultur- og Fritidsforvaltningen, Randers Kommune og AOF for støtte og opbakning til temadagen. 

Du er måske også interesseret i